Amit erről a háborúról eddig tudhatunk

Minapi hír: „Az Orosz Ortodox Egyház feje a CNN beszámolója szerint úgy nyilatkozott: az ukrán Pride-felvonulások is okot szolgáltattak az orosz-ukrán háborúra.” [Forrás]

1. Ez a mostani háború nem orosz-ukrán háború, hanem orosz-amerikai háború, amit az USA robbantott ki azzal, hogy egy olyan bábkormányt állított Ukrajna élére, ami a végletekig provokálta az oroszokat. Fasisztán és Buzéria közötti világháborúvá az teszi, hogy Ukrajna (az USA) mögött ott áll az egész nyugati világ, míg az oroszoknak sikerült megnyerniük hátországul Kínát, Indiát, Iránt és az USA hegemón törekvéseitől szenvedő, attól sértett világ nagy részét.

2. Teljesen hiteles keresztény értelmezése ennek a konfliktusnak, hogy Isten azért engedte az oroszokat megindulni, hogy a Nyugatot billentse ki megátalkodottságából, eszméljen rá romlottságának tarthatatlanságára és térjen meg. Csendben jegyzem meg, hogy mi is ehhez a bűneiben megátalkodott, romlott Nyugathoz tartozunk, nem kívülről nézzük a történetet, nekünk is le kell vonnunk belőle a tanulságot.

3. A világot nem Isten fertőzi meg, hanem a világ önmagát, ahogy a háborúkat sem Isten robbantja ki, az éhínséget sem Isten idézi elő, hanem az emberek, Isten csak megengedi időnként, hogy szembesüljünk tetteink következményeivel: ha elutasítod a kegyelmet, akkor lásd, mire mész nélküle.

dureralbrechtazapokalipszislovasai_kk.jpg