Győzött a vallásszabadság?

„(...)

Jn 15.18
Ha gyűlöl majd benneteket a világ, gondoljatok arra, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket.
Jn 15.19
Ha a világból valók volnátok, mint övéit szeretne benneteket a világ. De mert nem vagytok a világból valók, hanem kiválasztottalak benneteket a világból, gyűlöl benneteket a világ.
Jn 15.20
Gondoljatok a tőlem kapott tanításra: Nem nagyobb a szolga uránál. Ha tehát engem üldöztek, titeket is üldözni fognak. Ha az én tanításomat megtartották, a tieteket is megtartják.
Jn 15.21
S ezt mind az én nevemért teszik veletek, mert nem ismerik azt, aki küldött engem.
Jn 15.22
Ha nem jöttem és nem tanítottam volna őket, nem volna bűnük. De így nincs mentségük bűneikre.
Jn 15.23
Aki engem gyűlöl, Atyámat is gyűlöli.
Jn 15.24
Ha nem vittem volna végbe olyan tetteket közöttük, amilyeneket senki más nem vitt végbe, nem volna bűnük. De látták ezeket, mégis gyűlölnek engem is, Atyámat is.

(...)”

Előzmény: Bűn-e idézni a Bibliát? [Kattints ide!]

Mai hír: „Meghozta a finn bíró az ítéletet a Päivi Räsänen volt finn belügyminiszter és Juhana Pohjola püspök elleni ügyben. Első fokon minden vád alól felmentették a keresztény parlamenti képviselőt, akit homoszexuálisok diszkriminációjával és gyűlöletszítással vádoltak meg. (...) ...[Päivi Räsänent] azért citálták bíróság elé, mert Pál apostolt idézve intette meg egyházát a Pride támogatása miatt a Twitteren. Ma délben hirdették ki az ítéletet. A politikust kisebbség elleni gyűlöletkeltéssel vádolták. Päivi Räsänen a finn evangélikus egyház aktív tagjaként még 2019-ben vonta kérdőre a lutheránus egyházat az LMBTQ-rendezvénynek nyújtott támogatásával kapcsolatban, a következő bibliai verset idézve Twitter-bejegyzésében: »Hasonlóképpen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén…« (Rómaiakhoz írt levél 1.) A volt belügyminiszternek emellett két másik ügyben is bíróság elé kellett állnia, egy 2004-ben készített írása (arról, hogy Isten az embert férfinak és nőnek teremtette) és egy »Mit gondolt Jézus a homoszexualitásról?« címmel 2018-ban adásba került talk showban elhangzott megjegyzései miatt. (...) A bíróság arra a következtetésre jutott, hogy Räsänen a szólásszabadság és a vallásszabadság törvényes határain belül beszélt. »A szólásszabadság és a szólásszabadság korlátozásának azonban nyomós társadalmi oka van« - áll a sajtóközleményben. »A szexuális kisebbségekhez tartozó személyek joga [és] a szexuális kisebbségek méltósága és egyenlősége lehet ilyen indok.« A bíróság azonban úgy véli, hogy Räsänen a törvényi kereteken belül járt el.” [Forrás]

Nyugodjon meg mindenki (vagy inkább ne nyugodjon meg senki), lesz másodfok, majd lesz legfelsőbb bíróság, majd lesz emberijogi bíróság, mert a cél nem Päivi Räsänen képviselő és Juhana Pohjola püspök megbüntetése, hanem meghurcolásuk, a példastatuálás, a megfélemlítés. Azért indítottak boszorkányüldözést ellenük, hogy mindenkinek elvegyék a kedvét attól, hogy véleményt nyilvánítson a fajtalanság térnyeréséről, hogy állást foglaljon a szodomita terrorral szemben. Hasonló a szituáció, mint anno a holokauszttagadási perekben. Kezdetben még voltak felmentések a kutatási szabadságra való hivatkozással, de mivel működött a megfélemlítés és nem találkoztak jelentősebb ellenállással, ma már bárkit bedutyizhatnak a (holo)zsidók, ha nem tetszik nekik vagy útjukban van. 

biblia_cimlap_foto_2022_kk_ff.jpg